Home » Workshops in 2018/19

workshops voor volwassenen

Workshops voor kinderen

Workshop - abstract schilderen -20 februari

Abstract Schilderen - Woensdag 20 februari 2019: 19:00-21:30 uur

Kunst aan de Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2.

Kosten: €45 

Heb je zin om een keer op een woensdagavond een abstract schilderij te maken onder deskundige begeleiding? Er wordt met acrylverf op doek gewerkt en er komen diverse schildertechnieken aan bod. Alle niveaus zijn van harte welkom.
De kosten zijn 45 Euro, inclusief alle schildersmaterialen, een doek van 40x50 cm en thee/koffie en iets lekkers.
Om aan te melden stuur een e-mail naar : olivia_o_keeffe@hotmail

Internationale vrouwendag - schilderworkshop - 8 maart

Vrijdag 8 maart 2019: 19.30-21.30

Kunst aan de Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2.

Kosten: €30 

Doe mee aan de viering van Internationale Vrouwendag door deel te nemen aan een schilderworkshop met gemengde technieken op doek. Schilderervaring is niet nodig. Deelname kost €30 en de opbrengst gaat volledig naar Cordaid Memisa, voor de verbetering van de veiligheid van zwangere vrouwen in Oeganda: www.cordaidmemisa.nl. Om aan te melden stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com.

 

 

Workshop Landschap Schilderen - 10 april

Heb je zin om een keer op een keer een landschap naar keuze te probeer weer te geven in verf? Je krijgt deskundig begeleiding en uitleg van kunstenares Olivia O'Keeffe. Alle niveaus zijn welkom. Heb je mooie landschap foto's van een bijzondere vakantie? Neem maar mee. Diverse schildertechnieken en het creëren van diepte komen aan de orde. Er wordt met acrylverf op doek gewerkt. Kosten: €40 incl. materiaalkosten, een doek van 40x50cm en thee/koffie en iets lekkers. De workshop wordt gegeven in Atelier Kunst aan de Slinger, bij Kunsthuis Houten, tegenover het Theater. Om aan te melden stuur een e-mail naar: olivia_o_keeffe@hotmail.com

Acrylgiettechniek workshops

- Datum in overleg  (minimaal 5 deelnemers)

Acrylgiettechniek is wereldwijd een grote trend. In deze workshop leer je gieten met acrylverf met diverse additieven toegevoegd. Deze additieven, o.a. siliconenolie en Floetrol, zorgen voor heel bijzondere effecten in de verf. Je hoeft niet te kunnen schilderen om tot fantastische resultaten te komen. Er ontstaan bijzondere structuren en cellen door de juiste combinatie van toevoegingen. De flip-cup, dirty pour en de swipe techniek worden gedemonstreerd. Je krijgt de kans om op twee 3D doeken te gieten. Om je aan te melden voor één van de onderstaande workshops stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com.

Kosten:75 inclusief schilderpakket twv. 40 (incl. 500ml Floetrol, 2x 3D doeken (30x40cm), 360ml acrylverf, siliconenolie, mengbekers en roerstokjes). Ook is er thee/koffie en iets lekkers inbegrepen.

 

Ouder en Kind workshop: Samen op Doek Schilderen

- Zaterdag 9 februari 2019: 13.00-15.30 uur-

- Zaterdag 16 maart 2019: 13.00-15.30 uur

Vind jij het boeiend om samen met je kind(eren)/kleinkinderen een kunstwerk te maken? Dit werk zal ontstaan door gebruik te maken van inspirerende motieven en afbeeldingen, door samen spelenderwijs met kleur en vorm iets bijzonders te laten ontstaan. Het is ook mogelijk om familiefoto’s mee te nemen om in het kunstwerk te verwerken. Wij gebruiken acrylverf in combinatie met kleurpotloden, stiften en collage. De inhoudelijke richting kies je samen met je kind. Laat je verassen door deze bijzondere samenwerking en maak er een leuke creatieve middag van.

 

Kosten: €45 voor ouder en kind samen. (Er komt een toeslag van €5 per extra kind/ouder) De prijs is inclusief schildermaterialen; acrylverf, penselen en een doek (40x50cm), koffie/thee/limonade en iets lekkers. Om je aan te melden stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com.

kinderfeestjes

Locatie: Atelier Kunst aan de Slinger, de Slinger 2, Houten

Aantal kinderen: max 15 kinderen. Duur: 1.5-2.5 uur

Kosten: €10-€15 per kind afhankelijk van de workhop

Inbegrepen:  alle kunstmaterialen inclusief doek, verf etc, limonade en iets lekkers.

Een verjaardagstaart kan in overleg ook meegenomen worden.

Docent: Olivia O’Keeffe

Om een kinderfeestworkshop te boeken stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com

Voorbeelden:

Samen schilderen op papier: €10 per kind

Wij gaan samen op een groot vel papier iets leuks uitbeelden voor de jarige job. Daarnaast gaat iedereen een eigen schilderij maken op een kleiner vel papier. Er wordt met plakkaatverf op dik papier geschilderd.

Schilderen op doek: €12 per kind

Ga met je vrienden/vriendinnen helemaal op in het kleurenmengen met een ruime keus aan verfkleuren. Leer over complimentaire kleuren  en over het kleurwiel. Kies samen en thema en beleef een kleurrijke middag spelenderwijs met verf. De doek is 30x40cm en professionele acrylverf wordt gebruikt.

Vogelhuisje schilderen: €13,50 per kind

Het vogelhuisje krijgt eerst een grondlaag en terwijl het droogt krijgen de kinderen uitleg over het kleurenmengen en over complimentaire kleuren. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met diverse kleurcombinaties om een mooi vogelhuisje te beschilderen met acrylverf.  De afmetingen zijn 14x11x15,5cm.

Hart Schaaltje schilderen: €14 per kind

Beschilder een mooi hart schaaltje voor thuis met je favoriete kleuren en text. Op deze schaal werken wij ook met professionele acrylverf en krijgen inzicht in het mengen van kleuren. De afmetingen zijn 20x19,5x4cm.

Kistje met spiegeltje: €15 per kind

Beschilder een bijzonder hexagon kistje met spiegeltje wat je later mooi kan gebruiken om speciale kleine voorwerpen in te bewaren, b.v.  je sieraden, steentjes of kleine speelgoed. De afmetingen zijn 16x4cm en acrylverf wordt gebruikt.

Giettechniek schilderijen: €15 per kind

Wij gaan diverse additieven door de verf heen mengen en leren o.a. over de flip-cup techniek waardoor er bijzondere effecten zoals cellen in de verflaag ontstaan. Wij werken met acrylverf op doek en gaan een keer 20x20cm schilderij gieten. Daarnaast maken wij een tweede schilderij met pensellen en thema naar keuze.