Cursussen  VOLWASSENEN 2020/2021

portretschool houten

Door de Corona en de lockdowns, zijn alle data niet meer helemaal actueel. Zeer binnekort geven we de data voor de nieuwe cursussen.

In de eerste module leert u een PORTRET TEKENEN met verschillende materialen. U leert kijken, vergelijken, maatverhoudingen, tekenen wat je zien en niet tekenen wat je niet ziet. Het gaat om het leren herkennen van licht en schaduw. Zo word je verwonderd over je eigen prestaties en je eigen stijl.

Anneke Janszen en Rian Los zijn ervaren kunstenaars die met allerlei materialen leren tekenen.

 

In de tweede module leert u een PORTRET MAKEN IN KLEI. Van het maken in 3D leer je ook kijken, maar vooral naar volumes en ruimte. Je leert dat de vlakken die je bij tekenen maakt, te maken hebben met diepte en richting. Kleur valt weg, dus je moet met schaduwen, dieptes en volumes gaan suggereren. Het portret, gemaakt naar model, wordt gebakken en indien gewenst gepatineerd. 

Rian Los is kunstenaar die zowel boetseert als schildert en portretten zijn vanaf het begin van haar carriere bepalend geweest. Mary Boorsma is zeer ervaren kunstdocent en helpt bij deze module altijd mee.

Komende module start 17 maart om 20.00 uur en is dan 24 maart, 31 maart, 6, 13 en 20 april.

 

In de derde module leert u een PORTRET OPZETTEN EN SCHILDEREN IN OLIEVERF.

U leert kleuren mengen, uit welke kleuren de lagen bestaan. U leert kijken naar keuren, vlakken en hoe de achtergrond kan meedoen met de voorgrond. We werken zowel met foto's als een model. Anneke Janszen, ervaren schilder en docent in Houten, geeft deze lessen. Deze module sluit aan na de zomervakantie.

 

 

 

 

Alle lessen worden gegeven in Kunsthuis Houten, Slinger 2, van 20.00-22.00 uur. 

Aanmelding en betaling via www.aandeslinger.nl, U kunt ook een mail sturen aan Kunst aan de slinger. U kunt dan ook per pin betalen.

Alle modules kosten €220 per stuk, inclusief BTW, materiaal, model, koffie en thee. Indien u drie modules afneemt, kost het €200, per module.

OPEN ATELIER: KERAMIEK

Woensdagochtend: 9.00-12.00 uur.

Data: elke woensdagochtend, m.u.v. schoolvakanties.

Kosten:€20,-

Alle materiaal is voorhanden, je krijgt begeleiding en kan al doende leren werken met klei of andere materialen. Exclusief materiaal kost dit €20,- per keer. De gebakken en geglazuurde materialen worden per gewicht berekend.

Zo kan een zwaar beeld misschien €20,- kosten en een bekertje € 0,70.

Docent: Rian Los

 

 

Cursussen en workshops op maat.

 

 

Raku stoken

Voor een cursus raku stoken kunt u terecht als u een groepje van 4 personen kunt organiseren. De tijd zal zijn in overleg. Kosten compleet €125 p.p.voor 4 lessen inclusief stoken. Stoken gebeurt buiten op zaterdag of 's avonds  bij mooi weerl

Model boetseren

Wanneer u wilt leren een model of hoofd te boetseren kunt u met 4 personen op een voor u geschikte tijd een eigen cursus organiseren. Wegens modelkosten is deze cursus van 6 maal €250,- voor 6 maal. Bij 6 deelnemers gaan de kosten omlaag. zie ook www.portretschoolhouten.nl.

Tuinbeelden maken

Keramiek is bij uitstek geschikt om een leuk tuinbeeld te maken. Dit kan in de tijd van het open atelier bij Rian, maar met vier personen kunt u op een door u gewenste tijd komen werken. Deze lessen kosten €20,- pp, exclusief kosten van klei, glazuur en bakken.