Home » Cursussen volwassenen

Cursussen  VOLWASSENEN 2020/2021

portretschool houten

Wil je echt een goed portret leren tekenen, boetseren en schilderen? Dat kan in Houten bij Portretschool Houten. 
Dinsdag 17 september beginnen de tekenlessen weer. Je kunt inschrijven via het Theater aan de slinger via de website. Doe je alle drie de modules dan krijg je korting.

In de eerste module leert u een PORTRET TEKENEN met verschillende materialen. U leert kijken, vergelijken, maatverhoudingen, tekenen wat je zien en niet tekenen wat je niet ziet. Het gaat om het leren herkennen van licht en schaduw. Zo word je verwonderd over je eigen prestaties en je eigen stijl.

Carina van der Sluis is tekenaar en ontwerper en vooral zeer ervaren gediplomeerd tekendocent. 

Data van de tekenlessen zijn 17, 24 september, 1,8, 15, 19 oktober en 5 november. Een eventueel gemiste les kan worden ingehaald op 12 november. De module inclusief materialen, BTW, kofie en thee kost €195,-

 

In de tweede module leert u een PORTRET MAKEN IN KLEI. Van het aken in 3D leer je ook kijken, maar vooral naar voluwmes en ruimte. Je leer dat de vlakken die je bij tekenen maakt, te maken hebben met diepte en richting. Kleur valt weg, dus je moet met schaduwen, dieptes en volumes gaan suggereren. Het portret, gemaakt naar model, wordt gebakken en indien gewenst papatineerd. 

Rian Los is kunstenaar die zowel boetseert als schildert en portretten zijn vanaf het begin van haar carriere bepalend geweest. 

Data van de lessen zijn 7,14,21, 28 januari, 4 en 11 februar, en 18 februari is een uitlooples. Deze module kost ook €195,  inclusief klei, bakken, model en koffie en thee. 

In de derde module leert u een PORTRET OPZETTEN EN SCHILDEREN IN OLIEVERF.

U leert kleuren mengen, uit welke kleuren de lagen bestaan. U leert kijken naar keuren, vlakken en hoe de achtergrond kan meedoen met de voorgrond. We werken zowel met foto's als een model. Anneke Janszen, ervaren schilder en docent in Houten, geeft deze lessen.

De data van de lessen zijn 3,10,17.24 en 31 maart en 7 april. Een uitlooples is 14 aril. Inclusief doek, verf, gebruik penselen , model, koffie en thee is ook deze module €195,-

Alle lessen worden gegeven in Kunsthuis Houten, Slinger 2, van 20.00-22.00 uur. 

Aanmelding en betaling via www.aandeslinger.nl, U kunt ook een mail sturen aan Kunst aan de slinger. U kunt dan ook per pin betalen.

Wanneer u drie modules afneemt krijgt u een korting van €45,-  U betaalt dus €540,- in plaats van €585,-

OPEN ATELIER: KERAMIEK

Woensdagochtend: 9.00-12.00 uur.

Data: elke woensdagochtend, m.u.v. schoolvakanties.

Kosten:€20

Alle materiaal is voorhanden, je krijgt begeleiding en kan al doende leren werken met klei of andere materialen. Exclusief materiaal kost dit €20,- per keer. De gebakken en geglazuurde materialen worden per gewicht berekend.

Zo kan een zwaar beeld misschien €20,- kosten en een bekertje € 0,70.

Docent: Rian Los

 

Op maandagavond is er ook open atelier, maar verifieer even of Rian aanwezig is. Als zij werkt, is ze er pas om half 9. 

Cursus schaal maken - volwassenen

Op twee maandagochtenden maakt u een leuke schaal. De eerste keer maakt u een schaal met de hand of met behulp van een mal, de tweede keer glazuurt u hem. U heeft dan na drie weken een schaal die waterdicht is, geschikt is om in de oven te gebruiken of als fruitschaal. Een leuke kennismaking met keramiek die niet kan mislukken. Het kan ook een persoonlijk cadeau want met de glazuur kunt u elke afbeelding maken die u wilt. 

Data: in overleg 

Kosten: € 50,- 

 

 

Raku stoken

Voor een cursus raku stoken kunt u terecht als u een groepje van 4 personen kunt organiseren. De tijd zal zijn in overleg. Kosten compleet €125 p.p.voor 4 lessen inclusief stoken. Stoken gebeurt buiten op zaterdag of 's avonds  bij mooi weerl

Model boetseren

Wanneer u wilt leren een model of hoofd te boetseren kunt u met 4 personen op een voor u geschikte tijd een eigen cursus organiseren. Wegens modelkosten is deze cursus van 6 maal €250,- voor 6 maal. Bij 6 deelnemers gaan de kosten omlaag. zie ook www.portretschoolhouten.nl.

Tuinbeelden maken

Keramiek is bij uitstek geschikt om een leuk tuinbeeld te maken. Dit kan in de tijd van het open atelier bij Rian, maar met vier personen kunt u op een door u gewenste tijd komen werken. Deze lessen kosten €20,- pp, exclusief kosten van klei, glazuur en bakken.