Home » KUNST VOOR KIDS & TIENERS

KUNST VOOR KIDS & TIENERS

 

 

Dinsdaggroep - Kunst voor kids

Dinsdag: 15.30-17.00 uur

Kinderen: 6-12 jaar, Proefles €10 Cursus 15 lessen: €165

Begint 1 september 2020

Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan wij diverse technieken ontplooien. De creativiteit van het kind staat voorop en ze worden aangemoedigd hun persoonlijke draai te geven aan het creatieve proces.

Elk les heeft een opdracht met specifieke doelstellingen waar beeldende vormgeving, kunstbeschouwing en het ontwikkelen van handvaardigheden samen komen. Ook de fantasie en creativiteit van het kind word gestimuleerd. 

Contact informatie: Olivia O’Keeffe: Okeeffeart@outlook.com

Locatie: Atelier Kunst Aan De Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2. Houten.

woensdaggroep - kunst voor kids

 

Woensdag: 16:00-17:30 uur
Leeftijd: 6-12 jaar, proefles €10. Cursus 15 lessen: €165

Begint vanaf 2 september 2020

Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan wij diverse technieken ontplooien. De creativiteit van het kind staat voorop en ze worden aangemoedigd hun persoonlijke draai te geven aan het creatieve proces.

Elk les heeft een opdracht met specifieke doelstellingen waar beeldende vormgeving, kunstbeschouwing en het ontwikkelen van handvaardigheden samen komen. Ook de fantasie en creativiteit van het kind word gestimuleerd. 

Contact informatie: Olivia O’Keeffe: Okeeffeart@outlook.com

Locatie: Kunsthuis Houten, de Slinger 2, Houten

Cursus voor Tieners - portfolio opbouw en verdiepen van technieken

NIEUWE CURSUS

Tijd: 16:00-17:30 uur op maandagen

Vanaf 26 oktober begint een cursus van 8 lessen. Kosten zijn €112 inclusief diverse teken en schildermaterialen. Het is een wekelijkse les die tot aan de kerstvakantie doorloopt.

Een proefles is mogelijk en kost €15 inclusief alle materialen.

Voor wie zijn de lessen?

Zit je op de middelbare school en wil je extra kunstles om jouw talent verder te ontwikkelen? Of wil je een kunstportfolio samenstellen ter voorbereiding op toelating naar een kunstacademie? Dan is deze creatieve cursus voor jou.

Inhoud

Een basis voor een overtuigend portfolio bestaat uit sterke tekeningen en observaties vanuit de werkelijkheid. Daarom wordt dit aangemoedigd tijdens en buiten de les om. Het is ook belangrijk om je werk en denkproces helder te presenteren. Wij werken per individu aan jouw unieke stijl en oorspronkelijkheid. Experimenteren en onderzoeken met diverse schilder en tekenmaterialen staan centraal in deze cursus.

Aanmelden

Vanwege het waarborgen van de 1.5m afstand in het atelier, zijn er beperkt aantal plaatsen mogelijk. Daarom is het noodzakelijk om vooraf aan te melden voor zowel de proeflessen als de cursus. Om aan te melden stuur een mailtje naar olivia_o_keeffe@hotmail.com. Daarnaast kan het cursusgeld vooraf aan de eerste les overgemaakt worden naar bankrekeningnr: NL82ABNA 0448 6700 62, t.n.v. O. O’Keeffe.

Info Docent: Olivia O’Keeffe is een 1ste graads bevoegd docent beeldende vorming en heeft ook een B.A. in Fine Art. Zij is actief als kunstenares, ook op internationale vlak en heeft meer dan 25 jaar ervaring met lesgeven.

kinderfeestjes

ocatie: Atelier Kunst aan de Slinger, de Slinger 2, Houten

Aantal kinderen: max 15 kinderen. Duur: 1.5-2.5 uur

Kosten: €10-€15 per kind afhankelijk van de workhop

Inbegrepen:  alle kunstmaterialen inclusief doek, verf etc, limonade en iets lekkers.

Een verjaardagstaart kan in overleg ook meegenomen worden.

Docent: Olivia O’Keeffe

Om een kinderfeestworkshop te boeken stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com

Voorbeelden:

Samen schilderen op papier: €10 per kind

Wij gaan samen op een groot vel papier iets leuks uitbeelden voor de jarige job. Daarnaast gaat iedereen een eigen schilderij maken op een kleiner vel papier. Er wordt met plakkaatverf op dik papier geschilderd.

Schilderen op doek: €12 per kind

Ga met je vrienden/vriendinnen helemaal op in het kleurenmengen met een ruime keus aan verfkleuren. Leer over complimentaire kleuren  en over het kleurwiel. Kies samen en thema en beleef een kleurrijke middag spelenderwijs met verf. De doek is 30x40cm en professionele acrylverf wordt gebruikt.

Vogelhuisje schilderen: €13,50 per kind

Het vogelhuisje krijgt eerst een grondlaag en terwijl het droogt krijgen de kinderen uitleg over het kleurenmengen en over complimentaire kleuren. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met diverse kleurcombinaties om een mooi vogelhuisje te beschilderen met acrylverf.  De afmetingen zijn 14x11x15,5cm.

Hart Schaaltje schilderen: €14 per kind

Beschilder een mooi hart schaaltje voor thuis met je favoriete kleuren en text. Op deze schaal werken wij ook met professionele acrylverf en krijgen inzicht in het mengen van kleuren. De afmetingen zijn 20x19,5x4cm.

Kistje met spiegeltje: €15 per kind

Beschilder een bijzonder hexagon kistje met spiegeltje wat je later mooi kan gebruiken om speciale kleine voorwerpen in te bewaren, b.v.  je sieraden, steentjes of kleine speelgoed. De afmetingen zijn 16x4cm en acrylverf wordt gebruikt.

Giettechniek schilderijen: €15 per kind

Wij gaan diverse additieven door de verf heen mengen en leren o.a. over de flip-cup techniek waardoor er bijzondere effecten zoals cellen in de verflaag ontstaan. Wij werken met acrylverf op doek en gaan een keer 20x20cm schilderij gieten. Daarnaast maken wij een tweede schilderij met pensellen en thema naar keuze.

 

Ouder en Kind workshop: Samen op Doek Schilderen

Datum in overleg

Vind jij het boeiend om samen met je kind(eren)/kleinkinderen een kunstwerk te maken? Dit werk zal ontstaan door gebruik te maken van inspirerende motieven en afbeeldingen, door samen spelenderwijs met kleur en vorm iets bijzonders te laten ontstaan. Het is ook mogelijk om familiefoto’s mee te nemen om in het kunstwerk te verwerken. Wij gebruiken acrylverf in combinatie met kleurpotloden, stiften en collage. De inhoudelijke richting kies je samen met je kind. Laat je verassen door deze bijzondere samenwerking en maak er een leuke creatieve middag van.

 

Kosten: €45 voor ouder en kind samen. (Er komt een toeslag van €5 per extra kind/ouder) De prijs is inclusief schildermaterialen; acrylverf, penselen en een doek (40x50cm), koffie/thee/limonade en iets lekkers. Om je aan te melden stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com.