Home » KUNST VOOR KIDS & TIENERS

KUNST VOOR KIDS & TIENERS

Nieuwe groep op woensdag gaat van start!

Woensdag: 16:00-17:30 uur
Leeftijd: 6-12 jaar

Data: 10,17, 24 juni, 1, 8, 15 juli

Locatie: Kunsthuis Houten, de Slinger 2, Houten

Kosten: €60, inclusief alle materialen.

Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan wij diverse technieken ontplooien. De creativiteit van het kind staat voorop en ze worden aangemoedigd hun persoonlijke draai te geven aan het creatieve proces.

Elk les heeft een opdracht met specifieke doelstellingen waar beeldende vormgeving, kunstbeschouwing en het ontwikkelen van handvaardigheden samen komen. Ook de fantasie en creativiteit van het kind word gestimuleerd. 

Contact informatie: Olivia O’Keeffe: Okeeffeart@outlook.com

I.v.m. het waarborgen van de 1.5m afstand, zijn er beperkt plaatsen.

 

KUNST VOOR KIDS cursus

Dinsdag: 15.30-17.00 uur

Kinderen: 6-12 jaar, Proefles €10

Vanaf 9 juni gaan de lessen weer verder!

Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan wij diverse technieken ontplooien. De creativiteit van het kind staat voorop en ze worden aangemoedigd hun persoonlijke draai te geven aan het creatieve proces.

Elk les heeft een opdracht met specifieke doelstellingen waar beeldende vormgeving, kunstbeschouwing en het ontwikkelen van handvaardigheden samen komen. Ook de fantasie en creativiteit van het kind word gestimuleerd. 

Contact informatie: Olivia O’Keeffe: Okeeffeart@outlook.com

Locatie: Atelier Kunst Aan De Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2. Houten.

Cursus voor Tieners - portfolio opbouw en verdiepen van technieken

Tijd: 16:00-17:30 uur , data en dag in overleg

Zit je op de middelbare school en wil je extra kunstles om jouw talent verder te ontwikkelen? Of wil je een kunstportfolio samenstellen ter voorbereiding op toelating naar een kunstacademie? Dan is deze creatieve cursus voor jou.

 Een basis voor een overtuigend portfolio bestaat uit sterke tekeningen en observaties vanuit de werkelijkheid. Daarom wordt dit aangemoedigd tijdens en buiten de les om. Het is ook belangrijk om je werk en denkproces helder te presenteren. Wij werken per individu aan jouw unieke stijl en oorspronkelijkheid. Experimenteren en onderzoeken met diverse schilder en tekenmaterialen staan centraal in deze cursus.

Deze cursus kost €140 voor 10 lessen. Hierbij zijn basis teken en schilderspullen inbegrepen. De cursus wordt gegeven door kunstenares en vakdocent Olivia O’Keeffe.  

De lessen vinden plaats in Kunsthuis Houten, de Slinger 2, Houten. Voor meer informatie of om aan te melden stuur een mailtje naar: okeeffeart@outlook.com 

kinderfeestjes

ocatie: Atelier Kunst aan de Slinger, de Slinger 2, Houten

Aantal kinderen: max 15 kinderen. Duur: 1.5-2.5 uur

Kosten: €10-€15 per kind afhankelijk van de workhop

Inbegrepen:  alle kunstmaterialen inclusief doek, verf etc, limonade en iets lekkers.

Een verjaardagstaart kan in overleg ook meegenomen worden.

Docent: Olivia O’Keeffe

Om een kinderfeestworkshop te boeken stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com

Voorbeelden:

Samen schilderen op papier: €10 per kind

Wij gaan samen op een groot vel papier iets leuks uitbeelden voor de jarige job. Daarnaast gaat iedereen een eigen schilderij maken op een kleiner vel papier. Er wordt met plakkaatverf op dik papier geschilderd.

Schilderen op doek: €12 per kind

Ga met je vrienden/vriendinnen helemaal op in het kleurenmengen met een ruime keus aan verfkleuren. Leer over complimentaire kleuren  en over het kleurwiel. Kies samen en thema en beleef een kleurrijke middag spelenderwijs met verf. De doek is 30x40cm en professionele acrylverf wordt gebruikt.

Vogelhuisje schilderen: €13,50 per kind

Het vogelhuisje krijgt eerst een grondlaag en terwijl het droogt krijgen de kinderen uitleg over het kleurenmengen en over complimentaire kleuren. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met diverse kleurcombinaties om een mooi vogelhuisje te beschilderen met acrylverf.  De afmetingen zijn 14x11x15,5cm.

Hart Schaaltje schilderen: €14 per kind

Beschilder een mooi hart schaaltje voor thuis met je favoriete kleuren en text. Op deze schaal werken wij ook met professionele acrylverf en krijgen inzicht in het mengen van kleuren. De afmetingen zijn 20x19,5x4cm.

Kistje met spiegeltje: €15 per kind

Beschilder een bijzonder hexagon kistje met spiegeltje wat je later mooi kan gebruiken om speciale kleine voorwerpen in te bewaren, b.v.  je sieraden, steentjes of kleine speelgoed. De afmetingen zijn 16x4cm en acrylverf wordt gebruikt.

Giettechniek schilderijen: €15 per kind

Wij gaan diverse additieven door de verf heen mengen en leren o.a. over de flip-cup techniek waardoor er bijzondere effecten zoals cellen in de verflaag ontstaan. Wij werken met acrylverf op doek en gaan een keer 20x20cm schilderij gieten. Daarnaast maken wij een tweede schilderij met pensellen en thema naar keuze.

 

Ouder en Kind workshop: Samen op Doek Schilderen

Datum in overleg

Vind jij het boeiend om samen met je kind(eren)/kleinkinderen een kunstwerk te maken? Dit werk zal ontstaan door gebruik te maken van inspirerende motieven en afbeeldingen, door samen spelenderwijs met kleur en vorm iets bijzonders te laten ontstaan. Het is ook mogelijk om familiefoto’s mee te nemen om in het kunstwerk te verwerken. Wij gebruiken acrylverf in combinatie met kleurpotloden, stiften en collage. De inhoudelijke richting kies je samen met je kind. Laat je verassen door deze bijzondere samenwerking en maak er een leuke creatieve middag van.

 

Kosten: €45 voor ouder en kind samen. (Er komt een toeslag van €5 per extra kind/ouder) De prijs is inclusief schildermaterialen; acrylverf, penselen en een doek (40x50cm), koffie/thee/limonade en iets lekkers. Om je aan te melden stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com.