Home » Cursussen in 2018/19

Cursussen in 2018/2019

cursussen volwassenen

Inloop ochtend : Schilderen - volwassenen

Dinsdag: 10.00-12.00 uur.

Data: elke dinsdagochtend, m.u.v. schoolvakanties.

Lessen beginnen op 8 januari 2019.

Tijdens de inlooplessen kunnen elk cursist aan hun eigen thema of onderwerp werken. Je krijgt individuele begeleiding in wat jij graag wilt leren en ontplooien. Er wordt voornamelijk gewerkt met acrylverf op papier. Het is ook mogelijk om je eigen doeken mee te nemen.

Aanwezig is een mapje met voorbeelden van diverse thema’s ter inspiratie. De lessen worden gegeven onder deskundige begeleiding door een vakdocent. Thema’s zoals als perspectief, de natuur, landschap, portret en diverse schildertechnieken kunnen aan de order komen.

 Kosten: Strippenkaart 10 x: €160/€190. Strippenkaart 5x: €85/€100 

De kosten zijn afhankelijk van of jij je eigen schilderspullen meeneemt of gebruik maakt van de schildermaterialen en gereedschap van het atelier. Proefles: €20 incl. materialen. Meld je aan door een e-mail te sturen naar olivia_o_keeffe@hotmail.com. 

Locatie: Atelier Kunst Aan De Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2. Houten.

portretschool houten

Portretschool Houten.

In het nieuwe seizoen kunt u meedoen aan de nieuwe portretschool. 3 Docenten leren u op verschillende manieren kijken, door te tekenen, boetseren en schilderen. De verschillende modules kosten €180,00 per stuk, maar neemt u ze allemaal af dan betaalt u €500,-. De cursus is inclusief materiaal en koffie/thee.

Module tekenen, Carina van der Sluis. Data: 18,25 september, 2,8, 16  oktober, 6,13 en 20 november en een te plannen inhaalles. Na deze module weet u alles van de basis van een portret.

Module boetseren (met model) Rian Los. Data: 8, 15, 22 en 29 januari, 5 en 12 februari en een inhaal les. Door te boetseren leert u de verhoudingen ook in 3D goed te krijgen. U krijgt een gebakken portret, wat u nog kunt bronzen, of u kunt het zelf naar de bronsgieterij brengen.

Module schilderen (met model) Anneke Janszen. Data: 5,12, 19, 26 maart, 2,9 en 16 april en nog een inhaalles. Geschilderd wordt met acrylverf en olieverf.

 

Schildercursus - woensdagavond

Woensdag: 19.15-21.15 uur

Data: op woensdagen in overleg

Inhoud: In deze cursus worden specifieke thema’s en technieken behandeld per les. Denk aan het krijgen van diepte, perspectief, het abstraheren, gemengde technieken, kleuren mengen etc. Ook bij deze cursus kunnen er zowel met een gezamenlijke thema gewerkt zijn of met een eigen thema. Je krijgt individuele begeleiding. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met schilderen.

De basiseigenschappen van acrylverf en zijn mogelijkheden worden gedemonstreerd en verschillende technieken komen aan bod. Er wordt op een ontspannen en experimentele manier gewerkt.

Kosten: Strippenkaart 10 x: €160/€190. Strippenkaart 5x: €85/€100. Proefles: €20

De kosten zijn afhankelijk van of jij je eigen schilderspullen meeneemt of gebruik maakt van de schildermaterialen en gereedschap van het atelier. Om je aan te melden of om een proefles te volgen, stuur een e-mail naar olivia_o_keeffe@hotmail.com. Locatie: Atelier Kunst Aan De Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2. Houten.

Open atelier : Keramiek - volwassenen

Woensdagochtend: 9.00-12.00 uur.

Data: elke woensdagochtend, m.u.v. schoolvakanties.

Kosten:€20

Alle materiaal is voorhanden, je krijgt begeleiding en kan al doende leren werken met klei of andere materialen. Exclusief materiaal kost dit €20,- per keer. De gebakken en geglazuurde materialen worden per gewicht berekend.

Zo kan een zwaar beeld misschien €20,- kosten en een bekertje € 0,70.

Docent: Rian Los

 

Op maandagavond is er ook open atelier, maar verifieer even of Rian aanwezig is. Als zij werkt, is ze er pas om half 9. 

 

 

cursussen voor kinderen

Kunst voor kids - Voorjaar 2019

 

Dinsdag: 15.30-17.00 uur

Kinderen: 6-12 jaar, Proefles €9

Blok 2: vanaf 8 jan., 15 lessen,  €135

Blok 3: 4-11-18-25 juni, 4 lessen buiten, €36

Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan wij diverse technieken ontplooien. De creativiteit van het kind staat voorop en ze worden aangemoedigd hun persoonlijke draai te geven aan het creatieve proces.

Elk les heeft een opdracht met specifieke doelstellingen waar beeldende vormgeving, kunstbeschouwing en het ontwikkelen van handvaardigheden samen komen. Ook de fantasie en creativiteit van het kind word gestimuleerd. 

Contact informatie: Olivia O’Keeffe: Olivia_o_keeffe@hotmail.com

Locatie: Atelier Kunst Aan De Slinger, Kunsthuis Houten, de Slinger 2. Houten.


Cursus schaal maken - volwassenen

Op twee maandagochtenden maakt u een leuke schaal. De eerste keer maakt u een schaal met de hand of met behulp van een mal, de tweede keer glazuurt u hem. U heeft dan na drie weken een schaal die waterdicht is, geschikt is om in de oven te gebruiken of als fruitschaal. Een leuke kennismaking met keramiek die niet kan mislukken. Het kan ook een persoonlijk cadeau want met de glazuur kunt u elke afbeelding maken die u wilt. 

Data: in overleg 

Kosten: € 50,- 

 

 

Raku stoken

Voor een cursus raku stoken kunt u terecht als u een groepje van 4 personen kunt organiseren. De tijd zal zijn in overleg. Kosten compleet €125 p.p.voor 4 lessen inclusief stoken. Stoken gebeurt buiten op zaterdag of 's avonds  bij mooi weerl

Model boetseren

Wanneer u wilt leren een model of hoofd te boetseren kunt u met 4 personen op een voor u geschikte tijd een eigen cursus organiseren. Wegens modelkosten is deze cursus van 6 maal €250,- voor 6 maal. Bij 6 deelnemers gaan de kosten omlaag. 

Tuinbeelden maken

Keramiek is bij uitstek geschikt om een leuk tuinbeeld te maken. Dit kan in de tijd van het open atelier bij Rian, maar met vier personen kunt u op een door u gewenste tijd komen werken. Deze lessen kosten €20,- pp, exclusief kosten van klei, glazuur en bakken.